Yaşam

Murat Kurum kimdir? Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un biyografisi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum son yaptığı açıklamalarla gündeme gelmeye devam ediyor. Kurum, özellikle Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından yaptığı açıklamalarla üzerine araştırma yapılan bir isim oldu. Murat Kurum, deprem bölgesine yapılacak konutlarla ilgili açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Peki Murat Kurum kimdir? Bakan Murat Kurum kaç yaşında ve nereli?

Detaylar burada…

Murat Kurum kimdir?

Murat Kurum 1976 yılında doğdu. Lise eğitimini Ankara Mimar Kemal Lisesi’nde tamamladıktan sonra üniversite hayatına başladı.

Kurumdan sonra Konya’da Selçuk Üniversitesi’ni kazanan Murat, Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Kentsel Dönüşüm alanında yüksek lisansını tamamladı.

1999 yılında Selçuk Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra hemen iş hayatına atıldı ve 2005 yılına kadar çeşitli inşaat firmalarında koordinatör ve mühendis olarak çalıştı.

Murat Kurum nerelidir?

Murat Kurum 1976 yılında Ankara’da doğdu.

Bugün 47 yaşına giren Bakan Murat Kurum’un Şengül Kurum ile olan evliliğinden üç çocuğu bulunuyor.

Murat Kurum’un Görevleri

Murat Kurum, 2005 yılında TOKİ’de çalışmaya başlamıştır. 2006 yılına kadar TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı’nda uzman olarak görev yapmıştır.

Murat Kurum daha sonra 2006 yılında TOKi İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürü olmuştur.

2009 yılında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın da ortak olduğu Emlak Konut GYO bünyesinde çalışarak bugünkü konumuna gerçek bir yol kat etti.

2018 yılında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından atanarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı oldu.

Murat Kurum görevine devam etmektedir.

gaziosmanpasahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu