Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Helal Expo mesajı

ANKARA (İGFA) – Dünya helal iktisadının paydaşlarını bir ortaya getiren ve Türkiye’nin helal pazarından daha fazla pay almasını amaçlayan 8. Dünya Helal Zirvesi ve 9. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı başladı.

İletişim Başkanlığı’ndan aktarılan habere nazaran, Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen ve bu yıl “Sürdürülebilir Ticaret İçin: Global Helal Endüstrisinin Gelişimini Tüm Yönleri ile Keşfedin” mottosuyla gerçekleştirilen aktifliğin açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği bildiri okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, global rekabet ortamında değer kazanan helal pazarının; pak, sağlıklı, muteber eser ve hizmetleriyle artık yalnızca Müslümanların değil, tüm tüketici kümelerinin tercih ettiği bir bölüm durumuna geldiğini belirtti.

Mesajında aktifliğe davet için teşekkürlerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu sözleri kullandı:

“Küresel rekabet ortamında değer kazanan helal pazarı; pak, sağlıklı, sağlam eser ve hizmetleriyle artık yalnızca Müslümanların değil, tüm tüketici kümelerinin tercih ettiği bir dal durumuna gelmiştir. Türkiye’nin helal ekonomisinde merkez ülke olabilmesi, helal ticaretinin geliştirilmesi ile yeni pazarların ulaşılabilir kılınması amacıyla düzenlediğiniz zirvenin ve Expo organizasyonunun verimli geçmesini temenni ediyorum. Dünya helal ekonomisinin tüm paydaşlarını bir araya getirecek olan Dünya Helal Zirvesi İstanbul ve 9. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo’nun düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyor ve tüm iştirakçileri en kalbi hislerimle selamlıyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu